Vegaflex: voedzame plantaardige opties voor versspecialisten | Weidelco
Sla naar hoofdinhoud Sla naar footer

Vegaflex: voedzame plantaardige opties voor versspecialisten

22 augustus 2023 13:00
Lees tijd: 8 minuten | DuurzaamheidSpecerijen & hulpstoffen, Trends & ontwikkelingen | Leeuwarden

In de hedendaagse wereld groeit de bewustwording over het belang van voeding en duurzaamheid. Steeds meer mensen streven ernaar om gezonde en voedzame keuzes te maken die zowel hun eigen welzijn als het milieu ten goede komen. In lijn met deze trend groeit de vraag naar plantaardige producten die niet alleen heerlijk zijn, maar ook duurzaam en voedzaam. Het aantal flexitariërs en vegetariërs stijgt snel, blijkt uit onderzoek van het CBS. In 2020 gaf 45% van de volwassenen aan maximaal vier dagen per week vlees te eten. Men vindt het alleen nog erg lastig om gerechten te maken zonder dat er vlees in zit. In dit artikel leest u hoe u in kan spelen op deze trend.

Verlies ik met plantaardige producten niet smaak en kwaliteit?

Een zorg die sommige versspecialisten kunnen hebben, is of plantaardige alternatieven zoals Vegaflex dezelfde natuurlijke smaak en textuur kunnen bieden als traditionele dierlijke producten. Vegaflex heeft echter nauwkeurig gewerkt aan het ontwikkelen van een eiwitpoeder dat, wanneer gemengd met water, een vleesachtige structuur creëert die aanvoelt en smaakt als echt vlees. Dit betekent dat klanten kunnen genieten van de vertrouwde ervaring van traditionele gerechten, terwijl ze toch een plantaardige optie kiezen. Bovendien kunnen versspecialisten met Vegaflex hun vertrouwde eigen kruiden en specerijen toevoegen om de smaak en traditionele kwaliteit van hun producten te behouden. Hierdoor kunnen verspecialisten hun eigen specials omtoveren tot plantaardige varianten. Op die manier geeft u de klant niet alleen keuzevrijheid, maar vergroot u ook uw doelgroep door zowel traditionele als plantaardige opties aan te bieden. Dit kan resulteren in meer tevreden klanten en een breder scala aan culinaire creaties.

Zitten mijn klanten wel te wachten op plantaardige producten?

Absoluut, en wel om verschillende redenen die het waard zijn om te overwegen. In Nederland is de dynamiek van voedingskeuzes aan het veranderen, en als je nog dagelijks vlees eet, behoor je eigenlijk tot de minderheid. Nederland heeft een aanzienlijk aantal mensen die zichzelf als flexitariër beschouwen, wat betekent dat er veel interesse is in een evenwichtige mix van plantaardige en dierlijke producten.

Explosieve groei: plantaardig voedsel in opkomst

Deze trend krijgt steeds meer vaart en wordt ondersteund door cijfers. Volgens Meticulous Market Research zal de markt voor plantaardig voedsel tussen 2020 en 2027 een indrukwekkend samengesteld jaarlijks groeipercentage van 11,9% bereiken en in 2027 een waarde van USD 74,2 miljard hebben. Deze ontwikkeling was al gaande voordat de pandemie uitbrak, maar de coronacrisis heeft de overgang naar plantaardige keuzes versneld. Consumenten zijn nu meer geneigd om natuurlijke en biologische producten te kopen die hun algehele gezondheid en immuniteit verbeteren.Onderzoek van de Rabobank

De Rabobank bevestigt ook dat de vraag naar plantaardige producten in Nederland substantieel is. In 2021 bedroeg het consumptieaandeel van vlees- en zuivelvervangers respectievelijk 2,5% en 4%. Hoewel deze percentages op het eerste gezicht bescheiden lijken, groeit dit segment snel. Nederlandse supermarkten hebben de verkoop van deze producten sinds 2017 zien verdubbelen tot bijna € 200 miljoen, en ook de foodservicemarkt sluit snel aan. Nederland neemt daarmee binnen Europa een leidende positie in als het gaat om alternatieve eiwitbronnen.

Vegaflex: binnen 20 minuten klaar!

Vegetarische producten bereiden is vaak uitdagend, maar bij Vegaflex niet. De producten van Vegaflex zijn snel en eenvoudig te bereiden dankzij de mix die slechts met water gemengd moet worden. Het gewenste resultaat is binnen 20 minuten bereikt.

Qualité D'or ondersteunt haar klanten door het aanbieden van een receptenboek met unieke recepten voor de Vegaflex producten, waardoor ze direct aan de slag kunnen met het uitbreiden van hun assortiment.

De voordelen van Vegaflex:

Veelzijdig:
Vegaflex maakt klassieke gerechten eenvoudig plantaardig

Eigen smaak:
Voeg uw eigen kruiden toe voor persoonlijke smaak

20 minuten klaar:
Het bereiden van vegaflex bevat 5 simpele stappen

Allergenen vrij:
Vegaflex past binnen verschillende voedingspatronen

Vergroot uw doelgroep:
Met Vegaflex verkoopt u meer aan verschillende doelgroepen

Diversifieer uw aanbod:
Behoud uw huidige assortiment én voeg plantaardige opties toe

Hebben plantaardige vleesvervangers voldoende voedingswaarde?

Van plantaardige vleesvervangers wordt vaak beweerd dat ze ongezonde dikmakers zijn die je maar beter kunt vermijden, mede door de aanwezigheid van moeilijk verteerbare stoffen. Daarnaast wordt er kritisch gekeken naar de voedingswaarde van deze producten, vooral wanneer ze als vervanging voor vlees dienen. Het is waar dat veel plantaardige producten niet in de buurt komen van een echt stuk vlees als het om voedingswaarden gaat. Dit is precies waar Vegaflex zich onderscheidt. Het merk heeft aandacht besteed aan deze zorgen en heeft een product ontwikkeld dat hierop inspeelt.


Wat is het hoofdingrediënt van Vegaflex?

Het hoofdingrediënt van Vegaflex is erwteneiwit, gewonnen uit gele spliterwten, wetenschappelijk bekend als Pisum Sativum. Deze erwten behoren tot de peulvruchtenfamilie en bevatten vezels, koolhydraten en eiwitten. Het eiwit kan op verschillende manieren gescheiden worden van de rest van de erwt, afhankelijk van het proces. Het resultaat kan variëren van erwteneiwitconcentraat tot erwteneiwitisolaat, of zelfs erwteneiwit in getextureerde vorm. In deze laatste vorm wordt het vaak gebruikt in producten zoals vleesvervangers

Is Vegaflex een slimme keuze voor versspecialisten?

Zeker weten. Als versspecialist die zich inzet voor kwaliteit, innovatie en tevreden klanten, kan het aanbieden van Vegaflex-producten een slimme stap zijn. Met de groeiende vraag naar plantaardige alternatieven en de toenemende interesse in gezondere en duurzamere voedingskeuzes, kan het opnemen van Vegaflex in uw assortiment een strategische zet zijn. Niet alleen biedt Vegaflex een plantaardig eiwitpoeder dat de voedingswaarde en smaak van traditioneel vlees benadert, maar het biedt ook veelzijdigheid voor culinaire creaties.

Door Vegaflex aan te bieden, geeft u uw klanten de mogelijkheid om te genieten van heerlijke en voedzame plantaardige opties. Bovendien kunt u met Vegaflex inspelen op de wensen van de groeiende groep consumenten die bewust kiest voor meer plantaardige en duurzame voeding. Het aanbieden van innovatieve producten zoals Vegaflex kan niet alleen uw klantenkring vergroten, maar ook uw reputatie versterken als versspecialist die aandacht heeft voor trends en kwaliteit.

Dus, als u op zoek bent naar manieren om uw aanbod te diversifiëren, tegemoet te komen aan de behoeften van moderne consumenten en uw bedrijf te laten groeien, is Vegaflex zeker een slimme keuze om te overwegen.

Bespaar tijd met Vegaflex recepten

Onze uitgebreide selectie geteste recepten stelt u in staat om snel en efficiënt smaakvolle gerechten op tafel te zetten, zonder de tijdsinvestering en complexiteit van het zelf ontwikkelen van nieuwe culinaire creaties. Met Vegaflex aan uw zijde, krijgt u niet alleen toegang tot bewezen recepten, maar ook tot een schat aan culinaire inspiratie die uw menu zal verrijken en uw klanten zal verrassen. Ontdek vandaag nog de voordelen van onze recepten en transformeer uw keuken met heerlijke en innovatieve vegetarische opties.

Klaar om alle voordelen van Vegaflex te ontdekken?

Maak een afspraak met onze specialisten voor een demonstratie!

Over de auteur

Jesse van der Veen

Nieuwsgierig naar het gezicht achter de schermen? Maak kennis met Jesse van der Veen! Met een passie voor alles wat digitaal is en een liefde voor culinaire ontdekkingen, neem ik je graag mee op deze smaakvolle reis. Als Multimedia Content Specialist bij Weidelco BV ben ik constant op zoek naar innovatieve manieren om de wereld van voeding en e-commerce samen te brengen. Van het optimaliseren van websites tot het creëren van creatieve content, mijn doel is om jou te inspireren en te informeren. Proost op nieuwe avonturen en smakelijke verhalen!

Blijf op de hoogte van nieuws, achtergronden en kennisupdates