Kipfilet zelf maken... tel uit je winst! | Weidelco
Sla naar hoofdinhoud Sla naar footer

Kipfilet zelf maken... tel uit je winst!

23 augustus 2023 11:00
Lees tijd: 3 minuten | Handige tips, specerijen & hulpstoffen | Leeuwarden 

Door de stijgende tarieven letten consumenten meer op de prijzen van de boodschappen. Oók de consumenten die normaal best wel iets meer willen betalen voor ambachtelijke kwaliteit. Hoe gaat u om met deze ontwikkeling? Hoe zorgt u ervoor dat u de tarieven niet zoveel hoeft te verhogen dat u zichzelf uit de markt prijst? Gaat u uw verkoopprijzen verlagen ten koste van uw rendement? Of kiest u voor een aanpak waarmee u het rendement op uw producten kunt verhogen waardoor prijsverhogingen minder noodzakelijk zijn. Toon Heuvelmans helpt bij zulke vraagstukken.

Meebewegen met veranderend consumentengedrag

'' Ik merk steeds vaker dat ondernemers op zoek zijn naar oplossingen waarmee ze een goed antwoord hebben op het veranderende consumentengedrag, waarin klanten meer op de prijs gaan letten, terwijl de inkoop voor deze winkels toeneemt. Dat zijn ook best onderwerpen die je aandacht vragen.

Ik probeer ondernemers in zulke situaties anders naar hun aanpak te laten kijken. Bijvoorbeeld naar de vraag of je producten kant-en-klaar blijft inkopen of dat je meer zelf gaat maken. Die vraag is momenteel actueler dan ooit tevoren. Door zelf meer producten te gaan maken, verhoog je gegarandeerd de marge op die producten. Door die hogere marge, hoef je de verkoopprijzen niet te verhogen, waardoor je klant niet meer betaalt. Je product én je marge worden daarmee veel interessanter.''

Zelf kipfilet maken: meer werk of meer winst?

Het is begrijpelijk dat u kunt twijfelen over de tijdsinvestering, maar wanneer we naar concrete rekenvoorbeelden kijken, wordt het direct duidelijk dat de voordelen van het zelf vervaardigen van producten de moeite waard zijn. Neem bijvoorbeeld kipfilet, een van de meest gevraagde items in diverse winkels. Als u het kant-en-klaar aanschaft, betaalt u ongeveer 15,50 per kilo. In tegenstelling hiermee zijn de kosten per kilo slechts ongeveer 6,50 wanneer u het zelf maakt. Dit resulteert in een voordeel van ongeveer 9,00 per kilo, en dat is puur op inkoopniveau.

Belangrijk om op te merken is dat deze besparing niet gepaard gaat met aanzienlijk extra werk. Daarnaast kunt u het werk efficiënt inplannen, rekening houdend met de langere houdbaarheid van dit product. Kortom, zelf maken vereist minder inspanning dan u wellicht denkt en de voordelen zijn overtuigend.

Hoe kan ik als versspecialist mijn eigen kwaliteit beheersen?

Als versspecialist kunt u uw eigen kwaliteit volledig in eigen hand nemen met onze aanpak. U hoeft niet langer afhankelijk te zijn van de soms wisselende standaardkwaliteit die wordt geleverd door externe bronnen. Door zelf uw producten te vervaardigen, krijgt u de volledige controle over elk aspect van het proces. Van de ingrediënten die u gebruikt tot het minutieuze productieproces, alles ligt in uw handen. Hierdoor kunt u de hoogste kwaliteitsnormen handhaven die passen bij uw visie en merk.

Wat nog mooier is, is dat u zelfs de ruimte hebt om unieke smaken en variaties te introduceren die uw klanten zeker zullen verrassen en aantrekken. Door deze creatieve vrijheid te benutten, kunt u uw assortiment afstemmen op de laatste trends en seizoensgebonden voorkeuren. Dit houdt uw aanbod fris en boeiend, en het zal uw doelgroep blijven aanspreken. Kortom, met onze begeleiding en uw expertise kunt u met vertrouwen en trots uw eigen kwaliteit beheersen en een onderscheidende positie innemen in de markt.

Voordelen eigen producten maken versspecialist:

Kwaliteitscontrole:
Jouw controle over topkwaliteit, van start tot eind.

Unieke Recepten:
Jouw recepten, jouw onderscheidende smaak en stijl.

Versheid Garanderen:
Strategische assortimentsplanning voor optimale versheid.

Flexibiliteit:
Seizoensgebonden variatie, direct aangepast aan klantenwensen.

Marge Vergroten:
Kostenbeheersing en meer winst in eigen handen.

Klantenbinding:
Bouw loyaliteit op met ambachtelijk vakmanschap en tevredenheid.

Samen succesvol: Onze begeleiding in succesvolle groei

Samengevat, het maken van je eigen producten als versspecialist biedt ongeëvenaarde voordelen. Van kwaliteitscontrole en unieke recepten tot versheidsgarantie en verbeterde winstmarges, de mogelijkheden zijn enorm. Maar je staat er niet alleen voor. Bij ons geloven we in "samen slimmer werken". Onze specialisten staan klaar om je te begeleiden bij dit traject. We bieden op maat gemaakte adviezen en producten om je te helpen slagen. Neem nu contact met ons op en laat ons je begeleiden op weg naar succes!

 

Klaar om uw winstmarge te verhogen?

Maak een afspraak met onze specialisten!

Over de auteur

Jesse van der Veen

Nieuwsgierig naar het gezicht achter de schermen? Maak kennis met Jesse van der Veen! Met een passie voor alles wat digitaal is en een liefde voor culinaire ontdekkingen, neem ik je graag mee op deze smaakvolle reis. Als Multimedia Content Specialist bij Weidelco BV ben ik constant op zoek naar innovatieve manieren om de wereld van voeding en e-commerce samen te brengen. Van het optimaliseren van websites tot het creëren van creatieve content, mijn doel is om jou te inspireren en te informeren. Proost op nieuwe avonturen en smakelijke verhalen!

Blijf op de hoogte van nieuws, achtergronden en kennisupdates