Het is tijd voor stamppot | Weidelco
Sla naar hoofdinhoud Sla naar footer

Het is tijd voor stamppot!

4 december 2023 12:00
Lees tijd: 8 minuten | Handige tips | Leeuwarden 

De koude dagen staan weer voor de deur en het eten bij kaarslicht is weer begonnen. Geen lange zomeravonden meer, maar gezellige winterse dagen. Elk seizoen heeft zijn eigen charme en voordelen. Eén van de voordelen van de winter is dat de heerlijke Hollandse stamppotten weer op tafel komen. Denk aan de damp die uw brillenglazen laat beslaan en de geur die u terugvoert naar de hoogstandjes van oma. We zijn allemaal bekend met de favoriete klassieke Hollandse stamppotten.

Bij Weidelco willen we u meenemen naar de mogelijkheden van deze heerlijke stamppot. We laten u ontdekken hoe divers onze Hollandse trots kan zijn en delen handige tips en voordelen speciaal voor u als versspecialist. Klaar om uw klanten te trakteren op de verwarmende smaken van het seizoen?

Seizoensgebonden stamppotten

De stamppot is eenvoudig aan te passen aan elk seizoen en biedt diverse unieke variaties die aansluiten bij de kenmerken van dat specifieke seizoen. Dit geeft zowel de versspecialist als de consument de mogelijkheid om te kiezen uit een gevarieerd aanbod. De aanwezigheid van verschillende variaties kan herhaalbezoeken van klanten stimuleren, omdat zij graag andere smaakvolle opties willen uitproberen, mocht de maaltijd hen bevallen.

Een strategische zet is om seizoensgebonden producten te gebruiken in de samenstelling van de stamppotselectie. Dit heeft niet alleen voordelen voor de smaak, maar houdt ook de kosten beheersbaar, aangezien seizoensgebonden producten vaak gunstiger geprijsd zijn op dat moment. Zo kunt u in de winter de focus leggen op een heerlijke stamppot boerenkool, terwijl u in het voorjaar/zomer kunt uitpakken met een verrassende rabarberstamppot in het assortiment.

Door deze aanpak vermindert u niet alleen de kosten, maar blijft u ook altijd in lijn met het huidige seizoen. Dit maakt uw aanbod niet alleen relevant maar ook aantrekkelijk voor de consument, wat kan resulteren in een grotere klanttevredenheid en loyaliteit. Zo wordt het aanpassen van uw stamppotselectie aan de seizoenen een strategische zet die zowel uw bedrijfsvoering als de tevredenheid van uw klanten ten goede komt.

Een handig en heerlijk assortiment aanbieden

Het maken van stamppot is gelukkig geen hogere wiskunde. Met een paar eenvoudige stappen zet u al snel een smakelijke maaltijd op tafel. Aardappels koken, afgieten, stampen en met wat warme melk of een klontje boter maakt u zo een heerlijk smeuïge puree. En voilà, de basis is gelegd! Wat stamppot extra aantrekkelijk maakt voor versspecialisten is dat het gemakkelijk te bereiden is in grote hoeveelheden. Dit bespaart niet alleen veel tijd, maar vraagt ook minder inzet van het personeel.

Het snelle bereidingsproces maakt stamppot niet alleen ideaal voor versspecialisten, maar het is ook een comfortfood voor de alledaagse consument. In slechts enkele minuten kunnen consumenten genieten van hun overheerlijke stamppot op tafel. Dit aspect van snelheid en gemak maakt stamppot een favoriete keuze voor drukke huishoudens en mensen die op zoek zijn naar een snelle, voedzame maaltijd.

Een stamppot is pas compleet met een heerlijke toevoeging

Voor veel consumenten is een stamppot niet compleet zonder een smakelijk stukje vlees of een verrukkelijke rookworst. Dit biedt versspecialisten een gouden kans om aan deze behoefte te voldoen. Door slim in te spelen op deze wens kunnen versspecialisten niet alleen hun assortiment verrijken maar ook de klantloyaliteit vergroten.

Het aanbieden van combinatiedeals is een uitstekende strategie om de afzet te stimuleren. Stel u voor, naast de heerlijke stamppotten bied u een assortiment hoogwaardig vlees aan dat perfect samengaat met de gekozen stamppot. Denk aan malse biefstukken, sappige gehaktballen of smaakvolle worstjes. Door deze combinatiedeals te presenteren, geeft u de consument het gevoel dat ze het complete pakket bij u kunnen verkrijgen.

Een slimme zet is ook het creëren van thematische combinatiedeals, afgestemd op seizoenen of speciale gelegenheden. Bijvoorbeeld, een winterse stamppot gecombineerd met ambachtelijke worstjes voor de feestdagen. Hierdoor speelt u niet alleen in op de basisbehoefte van de consument maar bied u ook een unieke en seizoensgebonden ervaring.

Inspiratie: van klassiekers naar specials

Om versspecialisten te ondersteunen bij het samenstellen van een onderscheidend stamppot assortiment, hebben wij speciaal voor jullie een reeks unieke recepten ontwikkeld die een verrassende twist geven aan de traditionele stamppot. Hoewel de klassieke boerenkool- of zuurkoolvarianten welbekend zijn onder versspecialisten, bieden wij de mogelijkheid om uw klanten te verbazen met onvergetelijke specials die ze nog nooit eerder hebben ervaren.

Wilt u uw assortiment verrijken met vernieuwende en heerlijke stamppotten die de zintuigen prikkelen? Dan nodigen wij u van harte uit om gebruik te maken van onze digitale receptenservice. Deze service is geheel gratis en stelt u in staat om het hele jaar door toegang te krijgen tot exclusieve recepten en vernieuwende concepten. Schrijf u vandaag nog in en ontvang deze inspirerende recepten direct in uw mailbox.

Aanmelden digitale receptenservice

Ontvang vandaag nog unieke stamppotrecepten!

Over de auteur

Jesse van der Veen

Nieuwsgierig naar het gezicht achter de schermen? Maak kennis met Jesse van der Veen! Met een passie voor alles wat digitaal is en een liefde voor culinaire ontdekkingen, neem ik je graag mee op deze smaakvolle reis. Als Multimedia Content Specialist bij Weidelco BV ben ik constant op zoek naar innovatieve manieren om de wereld van voeding en e-commerce samen te brengen. Van het optimaliseren van websites tot het creëren van creatieve content, mijn doel is om jou te inspireren en te informeren. Proost op nieuwe avonturen en smakelijke verhalen!

Blijf op de hoogte van nieuws, achtergronden en kennisupdates