Generaties in samenwerking: Weidelco en Keurslager Schreiber - traditie en vooruitgang | Weidelco
Sla naar hoofdinhoud Sla naar footer

Generaties in samenwerking: Weidelco en Keurslager Schreiber - traditie en vooruitgang

25 augustus 2023 14:00
Lees tijd: 8 minuten | Succesverhalen | Leeuwarden

Keurslager Schreiber is een familiebedrijf met een rijke historie die tweehonderd jaar geleden begon in het noordoosten van Friesland. Het bedrijf bestaat, voor zover de familie terug kan kijken, al sinds 1820. "De historie gaat zelfs nog iets verder terug, vermoedelijk vanaf eind zeventiende eeuw, maar vanaf 1820 is het aantoonbaar. We zijn nu aan de zevende of achtste generatie slagers toe", vertelt Sievert Schreiber trots, die samen met broer Willem en ouders Lubbert en Jannie aan het roer staat.

Een nieuwe thuisbasis voor Keurslager Schreiber: van Sint Annaparochie naar Leeuwarden

In het sfeervolle Sint Annaparochie was Keurslager Schreiber gedurende vierentwintig jaar een vertrouwd gezicht. Echter, het tij van verandering brak aan toen de familie een kans kreeg om het bedrijf te verhuizen naar het bruisende Leeuwarden. "De keuze lag tussen het verbouwen van onze huidige winkel of het aangaan van een nieuw avontuur op een andere locatie. Uiteindelijk viel de beslissing op het laatste", legt Sievert Schreiber uit. Met bijna drie jaar voorbereiding achter de rug, verhuisden ze eind februari 2020 naar het gerenoveerde winkelcentrum aan de Tijnjedyk. De gloednieuwe, moderne slagerij vond een plek tegenover de kassa's van de Albert Heijn XL, terwijl de worstenmakerij trouw bleef aan Sint Annaparochie.

Een uitdagende verschuiving, zoals Sievert benadrukt: "Onze gesprekken met Ahold over mogelijke opties leidden al snel tot een gedeelde visie. Een unieke kans die we met beide handen grepen. Hoewel we tevreden waren met Sint Annaparochie, biedt onze nieuwe locatie toekomstperspectief. We wilden een toekomstbestendig bedrijf opbouwen en Leeuwarden, als bruisende stad, biedt die mogelijkheid. Hier kunnen we onze groei voortzetten en een breder assortiment aanbieden. Onze nieuwe winkel is bijna drie keer zo groot en tot in de kleinste details doordacht. Een prestatie waar we terecht trots op zijn."

Succesvol samenwerken met Weidelco

Een nauwgezet partnerschap tussen twee families, Keurslager Schreiber en Weidelco, vertelt een verhaal dat weliswaar niet teruggaat tot 1820, maar desalniettemin al lange tijd bestaat. "Hoewel ons partnerschap niet zo ver teruggaat als onze eigen geschiedenis, zijn we al meer dan veertig jaar klant bij Weidelco en dat is zeker bijzonder te noemen", aldus Sievert Schreiber. "We vertrouwen op Weidelco voor een breed scala aan benodigdheden, zoals kruiden, verpakkingsmateriaal en sauzen - eigenlijk het complete pakket. Onze relatie met Weidelco is altijd prettig geweest. Communicatielijnen zijn kort, we kunnen snel de juiste mensen bereiken en bestellingen worden de volgende dag al geleverd.

Met een uitgebreid assortiment en een proactieve houding denken ze altijd met ons mee. We delen een gemeenschappelijke visie, namelijk een behoefte aan innovatie en toekomstgerichtheid. Het is geweldig om te zien dat Weidelco in de tussentijd aanzienlijk is gegroeid en het is nog mooier om te zeggen dat we in deze groei zijn meegegroeid. Het partnerschap heeft ons de mogelijkheid geboden om onze winkel te laten groeien en ons te concentreren op de toekomst. We zijn vol vertrouwen voor de volgende veertig jaar en meer."

Een gedeelde reis naar toekomstig succes

Deze samenwerking tussen Keurslager Schreiber en Weidelco gaat verder dan enkel zakelijke transacties. Het is een gedeelde reis naar toekomstig succes, gebaseerd op vertrouwen, innovatie en groei. Terwijl Keurslager Schreiber zijn thuisbasis verplaatste naar Leeuwarden in februari 2020, evolueerde ook Weidelco in de tussentijd na hun verhuizing naar Leeuwarden in juni 2019. De nauwe band tussen beide familiebedrijven heeft hen in staat gesteld om elkaars groei te ondersteunen en aan te moedigen. Ze delen niet alleen producten, maar ook visies en waarden.

Door de jaren heen is deze samenwerking een krachtige motor gebleken achter de ontwikkeling van Keurslager Schreiber. Het partnerschap met Weidelco heeft niet alleen voorzien in de praktische behoeften van het slagerijbedrijf, maar heeft ook bijgedragen aan de algehele bedrijfstransformatie. Samen hebben ze nieuwe hoogtes bereikt en nieuwe wegen verkend. Het is een verhaal van twee familiebedrijven die elkaars hand vasthouden terwijl ze samen de weg naar de toekomst bewandelen.


Zowel Keurslager Schreiber als Weidelco geloven in voortdurende groei, innovatie en toewijding aan kwaliteit. Het partnerschap dat ze hebben opgebouwd, is een bewijs van hun vastberadenheid om te blijven evolueren en te onderscheiden. Nu Keurslager Schreiber zich al enige tijd heeft gevestigd in Leeuwarden, blijft het vertrouwen in de samenwerking met Weidelco als hun leidende kompas naar succes. Samen zetten ze een koers uit naar een stralende toekomst, waarbij tradities worden geëerd en nieuwe horizonnen worden verkend.

Succesvol samenwerken: onze begeleiding bij groei

Bent u geïnspireerd geraakt door het verhaal van Keurslager Schreiber? Heeft u ook de ambitie om nieuwe mogelijkheden te verkennen en uw onderneming naar het volgende niveau te tillen? Bij Weidelco begrijpen we de uitdagingen die gepaard gaan met uw groeiambities. Met onze uitgebreide ervaring en toewijding staan we klaar om u te ondersteunen.

Ons veelzijdige assortiment, bestaande uit kruiden, verpakkingsmateriaal, sauzen en nog veel meer, is ontworpen om u te helpen uw culinaire creaties naar nieuwe hoogten te brengen. Het draait niet alleen om producten bij Weidelco. Onze proactieve aanpak en snelle levering zorgen ervoor dat u altijd kunt rekenen op onze ondersteuning. Wij zijn net als u gefocust op groei en innovatie, en we streven ernaar om u de tools te bieden die nodig zijn om te slagen.

Dus, wilt u ook net als Keurslager Schreiber nieuwe mogelijkheden aangaan? Wilt u een partnerschap dat uw onderneming naar nieuwe hoogten kan brengen? Weidelco staat klaar om uw groei en succes te ondersteunen. Laten we samen bouwen aan een toekomst vol smaak en succes!

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe Weidelco u kan helpen uw ambities waar te maken. Samen maken we uw culinaire visie werkelijkheid.

Bent u klaar voor succesvolle groei?

Laten onze specialisten u begeleiden naar succes!

Over de auteur

Jesse van der Veen

Nieuwsgierig naar het gezicht achter de schermen? Maak kennis met Jesse van der Veen! Met een passie voor alles wat digitaal is en een liefde voor culinaire ontdekkingen, neem ik je graag mee op deze smaakvolle reis. Als Multimedia Content Specialist bij Weidelco BV ben ik constant op zoek naar innovatieve manieren om de wereld van voeding en e-commerce samen te brengen. Van het optimaliseren van websites tot het creëren van creatieve content, mijn doel is om jou te inspireren en te informeren. Proost op nieuwe avonturen en smakelijke verhalen!

Blijf op de hoogte van nieuws, achtergronden en kennisupdates